Intervju med konsult Cecilia Nygren 

En av våra konsulter, Cecilia Nygren, delar med oss att hon förmodligen aldrig hade sökt till det jobb hon har idag om det inte var så att Framtiden kontaktade henne i slutet av hennes studietid. Att arbeta som konsult var något nytt för Cecilia men under rekryteringsprocessen klarnade rollen och hon tänkte “varför inte?!”. Idag arbetar hon som fastighetskonsult på Norem och det har visat sig vara en klockren arbetsplats för henne.  

“Första veckorna på Norem var bättre än vad jag hade vågat hoppats på. Tillsammans hade vi kommit överens om att jag skulle arbeta på halvtid under resterande tid av min föräldraledighet. Det var en lösning som passade mig utmärkt.”

Det blev uppenbart i vårt samtal att Cecilia känner en stark passion för sin arbetsplats. Från första dag var hennes chef tydlig med att hon var en lika självklar del av teamet på Norem som de övriga anställda. Trots hennes korta tid på arbetsplatsen känner hon sig redan som en given del av gänget. På Norem får hon också den friheten hon behöver för att anpassa arbetet till sin livssituation, vilket är en stor fördel enligt henne. 

Konsult

“Jag jobbar på kontoret två dagar i veckan och resterande hemifrån. Det är flexibelt på Norem och det uppskattar jag väldigt mycket. Norem värdesätter verkligen sin personal, även de som arbetar som konsulter. Här finns möjlighet att utvecklas och testa på flera olika projekt. Norem är en modern arbetsgivare på det sättet.” säger Cecilia. 

Cecilia berättade också att en av hennes kollegor beskrivit hur det fanns ett ”före” och ”efter” Norem och att företaget har gjort en betydelsefull skillnad för hennes arbetsliv men även livet i allmänhet. “Det är verkligen viktigt att ens arbetsplats känns rätt, eftersom det är en så stor del av ens liv.” Cecilia är också tacksam för att hennes utbildning har varit passande för hennes nuvarande roll, och hon uppskattar att hennes arbetsplats har en god förståelse för hennes utbildning och kompetenser. 

“I mitt team har vi löpande tät kontakt med varandra. Det är en verkligen en god känsla i teamet och alla är väldigt generösa med att hjälpa varandra. Det är en bra stämning på arbetsplatsen och det är mycket tack vare att vi har en drömarbetsgivare som är mycket kompetent!” 

Vi frågade Cecilia om hon skulle rekommendera andra studenter att påbörja sin resa i arbetslivet som konsult. Enligt henne är det ett bra sätt att få en inblick i arbetslivet och om man har det minsta intresse borde man testa på. Hon betonade också vikten av att våga ställa frågor och uppmanade studenter att kontakta Framtiden om de hade några frågor om att vara konsult. 

Avslutningsvis delade Cecilia med oss att hon blivit erbjuden en fast anställning på Norem med start 1 juli i år, ett besked vi tar emot med glädje. Vi önskar Cecilia ett stort lycka till på sin fortsatta resa och hoppas att hon fortsatt ska känna magi på jobbet! 

Söker du också efter ditt drömjobb? Besök vår jobbsökarsida så hjälper vi dig ta nästa steg.