Forskningsbaserad rekrytering


Genom evidensbaserad rekrytering hjälper vi dig att hitta rätt person med rätt kompetens.

Vill du ha hjälp med rekrytering? Vi ringer dig!Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
image

Rekrytera talanger tillsammans med Framtiden

Framtiden strävar efter att vara Sveriges främsta leverantör av personal för rekrytering och uthyrning inom en mängd olika områden. Oavsett om du behöver konsulter med specifik utbildning eller konsulter utan utbildning, kan vi smidigt hitta rätt person för uppdraget. Vi är dedikerade att genomföra unika sökningar för att hitta den perfekta kandidaten till ditt företag.

image

Expertrekrytering och uthyrning

Vi är experter på rekrytering och uthyrning inom en mängd olika branscher. Genom att välja oss som din partner får du tillgång till arbetsamma, flexibla och professionella talanger. Vi arbetar dagligen med att skapa möjligheter för talanger att hitta jobb och för företag att hitta rätt personal. Vi erbjuder rekrytering inom en mängd områden: Teknik, IT, Ekonomi, Kontor, Logistik, HR, Marknadsföring, Sälj, Industri och specifikt för Ingenjörsrelaterade positioner.

Vi är Framtiden

Med lång erfarenhet inom rekrytering och med ett stort nätverk av kandidater kan vi hjälpa dig som söker personal för att utveckla ditt team. Vi kan också hitta ersättningspersonal i de fall då medarbetare slutat eller går på en längre ledighet.

Hör vad våra kunder har att säga om oss i videon.

Evidensbaserad rekrytering

Vi förstår vikten av att hitta rätt kandidat för ert uppdrag och företag. Därför använder vi effektiva arbetsprocesser som främjar tydlighet och möjliggör att kompetenser synliggörs. Genom att tillämpa flera urvalsmetoder i våra processer, baserade på femfaktorteorin, strävar vi alltid efter en lyckad rekrytering och rekryteringsprocess. Läs mer om vår rekryteringsprocess här.

Validitet inom rekrytering och urvalsmetoder

Strukturerad intervju 51%100%
Generell begåvning 51%100%
Arbetskunskapstest 48%100%
CV 20%100%
Arbetslivserfarenhet 18%100%

Vår process kring rekrytering

När rätt person möter rätt arbetsplats uppstår magi. Det strävar vi efter att skapa tillsammans.

1. Behovsanalys & tidplan

Kundansvarig på Framtiden träffar dig för att se över dina behov samt sätta en tidsplan för rekryteringen.

2. Kravspecifikation

När du bestämt dig för att ta hjälp av oss träffar vår kundansvarig och rekryterare dig för att fördjupa kravprofilen med de kompetenser som efterfrågas. Vår rekryterare skapar förutsättningar för att genomföra en evidensbaserad rekrytering. Fokus är att hitta kandidaterna med störst potential att bli bra medarbetare hos er.

3. Annonsering

Vår rekryterare publicerar annonser på Framtidens hemsida, våra annonsportaler samt sociala medier.

4. Sökning & urval

Vår rekryterare granskar inkomna ansökningar och söker efter kandidater i våra nätverk och databaser. Rekryteraren genomför eventuella tester med kandidaterna och gör därefter ett urval baserat på de kompetenser vi tillsammans identifierat.

5. Intervju

Vår rekryterare intervjuar potentiella kandidater med hjälp av evidensbaserad intervjuteknik som syftar till att verifiera de efterfrågade kompetenserna.

6. Referenstagning

Vår rekryterare hämtar in referenser från tidigare arbetsplatser eller skolor i syfte att verifiera kandidaternas kompetenser och egenskaper.

7. Kandidatinformation

Videomöte tillsammans med vår rekryterare som redogör för hur urvalet sett ut och vilken kandidat vi finner bäst lämpad för att träffa dig i en intervju. Rekryteraren förbereder dig inför kommande intervju och du får möjlighet att ställa frågor om kandidaten. Målet är att tillsammans skapa förutsättningar för en lyckad intervju.

8. Kandidatpresentation

Vår rekryterare presenterar de mest lämpade kandidaterna för dig. Du fattar därefter beslut om vilken eller vilka kandidater du vill träffa. Vid kandidatpresentationen har du möjlighet att genomföra en fördjupad intervju och verifiera kandidaternas kompetens. Här finns rekryteraren med som stöd. Därefter fattar du beslut om anställning. 

9. Start & uppföljning

Kandidaten börjar sitt uppdrag som konsult hos dig med anställning via Framtiden, eller vid en direktrekrytering, som anställd hos dig. Vår konsultansvarig har kontakt med konsulten under hela uppdraget samt följer upp hur samarbetet fortlöper för att säkerställa att båda parter är nöjda.

Fortsatt samarbete

Vi ser långsiktigt på våra kundrelationer och vår målsättning är att få hjälpa er vid nästa rekrytering.

Vill du ha hjälp att hitta personal?

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.