Vi hjälper dig rekrytera unga talanger

IT-Rekrytering

Rekrytera IT-talanger tillsammans med Framtiden

IT-branschen är ett kunskapsintensivt område med stor konkurrens om arbetskraften, det tekniska landskapet är är under konstant förändring vilket leder till att man alltid måste hålla sig uppdaterad. Många som studerar IT och programmering har jobb redan innan examen. Vår utgångspunkt när vi hjälper er med en IT-rekrytering är är att hitta rätt kandidat och rätt kunskap för ert företags situation och IT-lösning. Vi har kanalerna och kunskapen för att hitta de bästa kandidaterna tidigt. Du kan därför bygga en stark och innovativ IT-avdelning tillsammans med oss.

 

Som kund till oss hyr du arbetsamma, flexibla och professionella talanger inom alla branscher. Vi arbetar dagligen med att skapa möjligheter för rätt företag och de rätta unga talangerna.

 

Exempel på tjänster inom IT-rekrytering:

Programmerare. Systemutvecklare, Webbutvecklare, Supporttekniker/Nätverkstekniker, Testingenjör, Mjukvaruutvecklare, Juniora IT-projektledare, Apputvecklare

 

 

Vi ser fram emot att höra från dig!

Ring oss eller beskriv vilken roll du söker och hur vi kan hjälpa dig!

Telefon

0200 - 26 26 11

Öppettider Måndag-fredag

09.00 - 16.00

Lunchstängt

12.00 - 13.00

Adress

Warfvinges väg 31
112 51 Stockholm

Gäller det it-jobb?

Om det gäller interna tjänster eller några andra av våra jobbannonser vänligen använd vårt system för ansökningar. Vi tar inte emot ansökningar via e-post.

Kontakta oss

Undrar du något? Tveka inte på att höra av dig!

Söker du personal?

Jag godkänner användarvillkoren Läs mer och att Framtiden AB behandlar mina personuppgifter enligt integritetsskyddspolicyn Läs mer

Vi erbjuder dig:

• Betala först vid leverans


• Byte av konsult om ni inte är nöjda


• Hyr först, anställ sedan


• Gratis annonsering och marknadsföring


• Aktiv sökning ger er relevanta kandidater


• Snabb leveranstid

Våra rekryteringsområden

Rekryteringsprocessen

1. Behovsanalys & Tidplan

Vi går gemensamt igenom situationen på er arbetsplats och tar fram en behovsanalys och tidsplan som klargör vad för praktiska detaljer som krävs för att komma framåt.

2. Kravspecifikation

I steget därefter får du bekanta dig med, och träffa vår personalansvariga som kommer sätta sig in i din och arbetsplatsens situation för att få ytterligare förståelse för vad det är för kompetenser och kunskaper som ni värderar vid IT rekrytering. Därefter tar vi processen vidare medan du kan luta dig tillbaka.

3. Annonsering & Sökning

Som start på själva sökprocessen börjar vi med att annonsera och marknadsföra tjänsten i passande kanaler och annonsbanker. Din personalansvariga på Framtiden utför även aktiva sökningar i vår databas, på sociala medier, i kontaktnät och via lämpliga utbildningar med mera.

4. Urval, Intervjuer & Referenstagning

Din personalansvariga hos oss kommer i denna fas gå igenom alla kandidater och göra urval för att ta vidare till intervju. Denne gör en referenstagning och lägger ner nödvändig tid för att hitta rätt kandidat för tjänsten.

5. Presentation & Val av kandidat

Det är äntligen dags att presentera processens bästa kandidat. Din personalansvariga sitter med vid intervjutillfället för att ta del av dina synpunkter och med dig avgöra om detta är rätt kandidat eller inte.

6. Start av uppdrag

När kandidat sedan är vald börjar denne på arbetsplatsen som uthyrd konsult.

7. Uppföljning

Vi avslutar inte vårt uppdrag när din konsult gör sin första dag, utan genomför regelbundna uppföljningar för att se till att både konsulten och du är nöjda med resultatet. Kvalité från början till slut!