Rekrytering Redovisningsassistent


Att hitta rätt redovisningsassistent kan vara en utmaning för många företag. Det är en viktig roll som kräver både kunskap och erfarenhet för att säkerställa en smidig och effektiv redovisning. Men hur hittar man den rätta kandidaten och vad är en rimlig lön för en redovisningsassistent?

image

Hitta kandidaten med rätt kompetenser

En redovisningsassistent en viktig del av en organisations redovisningsfunktion, med ansvar för att stödja och underlätta redovisningsavdelningens arbete. För att utföra rollen på ett framgångsrikt sätt krävs det goda kunskaper inom redovisning och bokföring, noggrannhet, kommunikationsförmåga, löneadministration och organisatoriska färdigheter. Om du söker efter en redovisningsassistent är det viktigt att du tar hänsyn till dessa kompetenser och hittar en kandidat som passar för din organisations unika behov och krav.

Redovisningsassistent – Arbetsuppgifter

En redovisningsassistent har ett brett spektrum av ansvarsområden, men i allmänhet är deras huvudsakliga uppgift att stödja redovisningsavdelningen i en organisation. Det kan inkludera att hantera fakturering, registrera transaktioner, hantera leverantörs- och kundkonton samt hantera löneadministration. Andra vanliga uppgifter kan vara att upprätta finansiella rapporter, hjälpa till med budgetering och prognoser, hantera moms och andra skattefrågor samt stödja revisorer vid årsredovisningar.

Redovisningsassistent – Lön

Som rekryteringsföretag har vi god insikt i vad marknadslönen ligger på för en redovisningsassistent, vilket kan variera beroende på erfarenhet, utbildning och arbetsuppgifter. En nyutexaminerad redovisningsassistent kan förvänta sig en lön på cirka 25 000-28 000 kronor i månaden medan en mer erfaren kandidat kan tjäna upp till 35 000-40 000 kronor i månaden. Det är också viktigt att notera att lönen kan variera beroende på företagets storlek och bransch.

image

Rekrytera redovisningsassistent med Framtiden

På Framtiden har vi en lång och framgångsrik historia av att hjälpa företag att hitta de bästa kandidaterna för sina redovisningsbehov. Vi vet vad som krävs för att rekrytera redovisningsassistent som ska bli en framgångsrik del av din organisation, och vi är stolta över att kunna erbjuda en evidensbaserad rekryteringsprocess som garanterar en träffsäker matchning. Kontakta oss idag för att ta reda på hur vi kan hjälpa dig att rekrytera rätt redovisningsassistent för din organisation.

image

Rekryteringsprocessen

Vi ser till att snabbt komma igång efter att du hör av dig. Så ser vår process ut vid rekrytering av redovisningsassistent:

1. Behovsanalys & tidplan
Kundansvarig på Framtiden träffar dig för att se över dina behov samt sätta en tidsplan för rekryteringen. 

2. Kravspecifikation
När du bestämt dig för att ta hjälp av oss träffar vår kundansvarig och rekryterare dig för att fördjupa kravprofilen med de kompetenser som efterfrågas. Vår rekryterare skapar förutsättningar för att genomföra en evidensbaserad rekrytering. Fokus är att hitta kandidaterna med störst potential att bli bra medarbetare hos er.

3. Annonsering
Vår rekryterare publicerar annonser på Framtidens hemsida, våra annonsportaler samt sociala medier.

4. Sökning och urval
Vår rekryterare granskar inkomna ansökningar och söker efter kandidater i våra nätverk och databaser. Rekryteraren genomför eventuella tester med kandidaterna och gör därefter ett urval baserat på de kompetenser vi tillsammans identifierat.

5. Intervju
Vår rekryterare intervjuar potentiella kandidater med hjälp av evidensbaserad intervjuteknik som syftar till att verifiera de efterfrågade kompetenserna.

6. Referenstagning
Vår rekryterare hämtar in referenser från tidigare arbetsplatser eller skolor i syfte att verifiera kandidaternas kompetenser och egenskaper.

7. Kandidatpresentation
Vår rekryterare presenterar de mest lämpade kandidaterna för dig. Du fattar därefter beslut om vilken eller vilka kandidater du vill träffa. Vid kandidatpresentationen har du möjlighet att genomföra en fördjupad intervju och verifiera kandidaternas kompetens. Här finns rekryteraren med som stöd. Därefter fattar du beslut om anställning. 

8. Start och uppföljning
Kandidaten börjar sitt uppdrag som konsult hos dig med anställning via Framtiden, eller vid en direktrekrytering, som anställd hos dig. Vår konsultansvarig har kontakt med konsulten under hela uppdraget samt följer upp hur samarbetet fortlöper för att säkerställa att båda parter är nöjda. 

9. Fortsatt samarbete
Vi ser långsiktigt på våra kundrelationer och vår målsättning är att få hjälpa er vid nästa rekrytering.

Vill du ha hjälp att hitta personal?

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.