Är du en del av klimatproblemet?

Högst troligt är både du, jag som skriver detta och våra företag en del av klimatproblemet. Även om vi alla ägnar mer tid åt att tänka på klimatet kan det vara svårt att bryta gamla vanor och införa nya rutiner. Det positiva är att det finns saker att göra.

Genom att börja tänka och förstå vad du gör varje dag för att vara en del av klimatproblemet kan du göra skillnad. Som privatperson finns det mängder av saker som du kan börja göra redan idag för att bidra till ett bättre klimat. Genom att räkna ut ditt avtryck ser du på ett enkelt sätt hur mycket din livsstil påverkar uppvärmningen och hur du kan kompensera som privatperson.

Företag kryllar således av privatpersoner som har rutiner. Bra rutiner som mindre bra rutiner. Genom att tänka till, skapa en klimatstrategi och börja klimatkompensera kan du som företagare ta kontroll på era utsläpp och dess avtryck på miljön. Du bryter dessutom gamla vanor som kan vara allt från transportrelaterade till hur mycket papper ni skriver ut dagligen. 

Att börja klimatkompensera för att bli klimatneutrala eller klimatpositiva kan kännas som ett stort projekt, men det positiva är att du slipper göra jobbet helt själv. Genom att låta en redovisningsbyrå analysera ditt företags klimatpåverkan och sätta upp en plan för hur du ska gå tillväga får du en riktig skjuts på vägen. Det gäller bara att komma igång.

Behöver du mer inspiration?

Vi har listat 5 anledningar till varför du och ditt företag bör tänka på klimatet.

Jag vill läsa guiden

Vad är klimatpositiv?

Lär dig mer