Vår resa till att bli klimatpositiva

Vägen till att bli klimatpositiva

Klimatet är en av vår tids största utmaningar. Som företag anser vi att man har ett stort ansvar för nästa generation, så detta är en kamp som inte kan vänta. Vi på Framtiden AB har därför tagit det viktiga beslutet om att bli ett av Sveriges, än så länge, få klimatpositiva företag.

Under våren 2019 startade arbetet med att minska våra utsläpp och ta fram en strategi för hur vi ska klimatkompensera. Vi tänker se till att nå vårt mål så snart som möjligt och hoppas att det kan inspirera fler att vilja göra detsamma. Följ med på vår resa till att bli klimatpositiva!

4 februari, 2019
4 februari, 2019

Hur resan startade

Framtiden har som mål att vara en positiv kraft och har därför alltid arbetat för att försöka uppnå det på olika sätt. Ingen kunde väl undgå de viktiga diskussionerna kring vår miljö som verkligen blommade ut i fjol. Vår klimatresa gör därför sitt första avstamp under ett möte där jag och vår vd diskuterade hur viktigt det var att även vi som företag tar ansvar för vår miljö. Samtalet ledde in på diskussioner om andra spännande företag som klimatkompenserar, men kom snabbt fram till att Framtiden borde gå ett steg längre. Vi vill inte bara göra några få klimatsmarta val, vi vill gå hela vägen! Våra medarbetare ska varje dag kunna känna att de gör en positiv skillnad för miljön och för framtiden. Men den stora frågan nu var bara: hur når vi dit?

/ Marcus Hökenklo, grundare och styrelseledamot

18 mars, 2019
18 mars, 2019

Vilken väg vill vi gå

Vi har bestämt oss, vi ska jobba för miljön. Nästa steg är därför att se oss omkring och forska i vad det innebär. Vad är egentligen skillnaden mellan att vara klimatsmart, klimatneutral och klimatpositiv? Vi landade snabbt i att Framtiden ska bli klimatpositiva då det är det enda alternativet, som inte bara kompenserar för våra egna utsläpp, utan som även hjälper till att tömma atmosfären från koldioxid som redan har släppts ut. Detta går även hand i hand med ett av våra ledord: KÖR. Nu när vi har bestämt oss ska vi helhjärtat och passionerat gå in för att bli klimatpositiva.

/ Emil Jungåker, vd

11 april, 2019
11 april, 2019

Att göra plats i budgeten

Vi vill nå målet så snabbt som möjligt, gärna redan i år. Tillsammans med våra revisorer på EY konstaterade vi att det behövdes skapas utrymme i vår budget. En budget som redan var fastspikad sedan flera månader tillbaka. Så hur löser man det? På en gemensam konferens, tillsammans med alla våra kollegor, lyfte vi därför miljöpunkten och vikten av att agera snabbt. Klimatet kan inte vänta. Till våra kollegor ställde vi frågan om de kunde tänka sig att minska på vissa specifika företagsförmåner för att sätta igång med vårt miljöarbete redan nu. Aldrig någonsin har jag varit så stolt över mina kollegor som jag var då. Det blev ett rungande JA!

/ Tobias Haster, ekonomichef

1 juli, 2019
1 juli, 2019

Att samla in material med hjälp av våra fantastiska kollegor

För att kunna bli klimatpositiva måste vi först räkna ut hur stort avtryck vi gör. Ett naturligt första steg är därför att samla in ett brett underlag till våra revisorer på EY. I underlaget finns allt vi gör. Från hur många kilometer tåg vi har åkt, till vilken typ av papper vi har köpt in till våra kontor. Det har varit ett fint samarbete mellan avdelningarna samt mellan personerna som står för arbetet (som stundtals har varit ett imponerande detektivarbete). Nu är vi i mål. Arbetet med att analysera och beräkna våra utsläpp är klara. Nu är det dags att börja kika på vilket projekt vi ska investera i.

/ Malin Lööf, HR-chef

16 juli, 2019
16 juli, 2019

Välja projekt

Vi har efter en noggrann undersökning, i samråd tillsammans med EY valt att gå vidare med ett projekt som ersätter förbränning av kol med vindkraft i Kina. Framtiden kommer att investera i projektet ”Zhangbei”. I valet har det varit viktigt att projektet är certifierat via Gold Standard CDM då detta är en kvalitetsstämpel på att projektet verkligen gör nytta. ”Zhangbei” är det som vi väljer för klimatkompenseringen vi gör för året 2018, beslut för om det är detta projekt vi kommer fortsätta investera i under följande år än ännu inte bestämt. Läs mer om projektet. 

/ Emelie Hessel, HR-specialist