Jag måste ändå säga att jag är tagen – ett år av Framtiden.

När jag blickar tillbaka i backspegeln blir jag inspirerad och tagen av vad man kan åstadkomma när man tillsammans med andra människor kastar sig framåt med en gemensam vision. 

Jag drömmer om att hjälpa fler människor till rätt jobb, det är anledningen till att jag gör det jag gör. Under mina år på Framtiden har jag fått många kollegor och vänner som delar den visionen, det är jag tacksam för! Året 2022 har varit ett år av utveckling. Det har varit ett år då vi på Framtiden tillsammans gjort en stor förflyttning och tagit stora kliv för att förbättra jobbsökarresan för de som söker jobb och i förläggningen hjälpt företag att skapa bättre, mer kompetenta team. 

Under året har vi hjälpt våra rekryterare att fokusera än mer på rekryteringsprocessen och höjt hela organisationens kunskap inom evidensbaserad rekrytering. Experter, forskning och många djupa samtal har hjälpt oss växa i vår förståelse. Det har lett oss till att skapa nya tjänster, nya arbetssätt och ännu mer utrymme till att ta hand om anställda och konsulter. Det har gett oss en riktning i utvecklingen av våra digitala verktyg för att minska gapet mellan människors nuvarande vardag och deras drömjobb. 

Behoven och de mest prioriterade förmånerna hos de som söker jobb har skyndsamt förändrats under året i och med utmaningarna vi nu påverkas av i omvärlden. För arbetssökande har förändringarna inneburit att det tidigare fokus kring bra förmåner, flexibla arbetstider och utveckling har bytts ut till trygghet och fokus på lön. Det är inte främmande för mig att man som arbetssökande uppskattar både trygghet och en bra lön för det arbete man utför. För dig som är chef skulle jag också vilja påminna om att fortsätta utveckla dina medarbetare och fortsätta skapa så bra förutsättningar du bara kan för dina anställda. För det är när människor växer och utvecklas som företaget utvecklas. Jag kan till och med sträcka mig så långt och säga att det är vår skyldighet som ledare att ta ett stort ansvar för människors välmående på jobbet. Ett ansvar som också är väldigt givande! Jag har också stor respekt för dig som leder genom tuffare tider. Ta hjälp av kollegor, öppna upp konversationen och dela med dig av dina utmaningar så att du kan ta hjälp av människor runt omkring dig. 

Hur kan vi då arbeta framåt för att säkra att våra arbetsplatser är positiva, energigivande och inspirerande? Det vi hela tiden blir påminda om av våra samarbetspartners, som många är främst inom sin bransch, är att teamwork fortsatt är en stor nyckel till framgång. Ingen nyhet alls, det är jag fullt medveten om. Därför blir det en avgörande faktor framåt att välja rätt person för de som vill lyckas med att bygga en framgångsrik arbetsplats. Förmågan att kunna urskilja vem som passar både teamet och rollen är idag högt eftertraktad av många. Mitt tips till dig som vill bygga ett starkt team är att våga skapa förutsättningar för att hitta rätt person, våga utmana dig själv och dina förutfattade meningar om vem som är den ”rätta personen”. Jobba med en gedigen, evidensbaserad och träffsäker process för att undvika diskriminering och som kan säkerställa kompetens. 

Vi på Framtiden vill ta ansvar för det avtryck och den inverkan vi har på arbetsklimatet men även på klimatet och miljön i vår omvärld. Under våren 2019 startade arbetet med att minska våra utsläpp och ta fram en strategi för hur vi ska klimatkompensera. Vi tog hjälp av revisionsbyrån EY för att säkerställa kvalitet och tillförlitlighet i arbetet med att klimatkompensera. Vi kompenserar för 111 procent av våra utsläpp sedan 2018.  

Till sist vill jag tacka dig som är anställd på Framtiden. Du är navet i vår verksamhet och du gör oss bättre. Allt vi gör handlar om att göra skillnad i människors liv, och det är du som skapar möjligheten för det. Så tack! Jag ser fram emot att höra dina härliga berättelser om hur fantastisk svärmor är på att välja ut julklappar till dig, hur mysig din morfar är som i år igen lyckades skrämma de minsta barnen när han lossades vara tomte eller vilken fantastisk ledighet du haft tillsammans med dina nära och kära. 

Njut så mycket du bara kan av ledighet du har den här julen, så hörs vi snart! 

God jul! 

/ Fredrick Carlsson