Hur väljer du rätt organisation när du ska klimatkompensera?

När det är dags att välja organisation som ska hjälpa dig att klimatkompensera finns det några saker du kan tänka på. Genom att vara noggrann i ditt val av organisation och klimatkompensationsprojekt säkrar du att dina pengar skapar klimatnytta. 

Det finns olika organisationer i Sverige som du kan klimatkompensera genom. Till exempel Tricorona. För att säkra klimatnyttan, samt att samarbetet er emellan blir så bra som möjligt gäller det att göra läxan ordentligt från början. Vilken typ av organisation passar er bäst och vilka projekt är du intresserad av att investera i? Frågor som dessa innebär att du bör ha, åtminstone lite, koll på läget innan du väljer organisation att klimatkompensera genom. Eftersom vi vill göra det enklare för dig att komma igång har vi listat några av våra lärdomar längs resans gång.

7 punkter att ha i åtanke när du ska välja organisation för din klimatkompensation:

1.    Gör din research 

Se till att vara påläst så du vet vad olika organisationer erbjuder.

2.    Inspireras av andra

Vilka andra företag använder sig av de organisationer som du är intresserad av? Detta kan vara en indikation.

3.    Skapa en relation

Träffa de olika organisationerna du väljer mellan. Ha möten där du kan ställa alla frågor du kommer på. Var inte rädd för att fråga en gång till om du inte förstår. Ämnet är nämligen komplext.

4.    Jämför

Ställ alltid två leverantörer mot varandra för att utvärdera såväl för- som nackdelar.

5.    Marknadsföring

Är organisationen seriös och tillförlitlig i sin marknadsföring? Detta kan nämligen avspeglas i din egen kommunikation.

6.    Ta hjälp

Ta hjälp av företaget som ska genomföra granskningen. Tycker de att den typ av projekt som du vill välja är ett bra projekt eller råder de dig till något annat? 

7.    Tänk investering

Vilken organisation ger mest klimatkompensation för pengarna?


Om du undrar, vi valde Tricorona som organisation för vår klimatkompensation, eftersom de gav oss en känsla av enkelhet vilket är ett ledord vi jobbar efter. Samt klarade vår ovan nämnda checklista.