Frågor och svar

Nedan presenteras ett urval av de vanligaste frågorna vi får. Hittar du inte det svar du söker är du välkommen att kontakta oss.

Vad gör Framtiden?

Framtiden strävar efter att vara Sveriges främsta leverantör av personal för rekrytering och uthyrning. Vårt uppdrag är att hjälpa människor att hitta sitt drömjobb. Oavsett om du behöver konsulter med specifik utbildning eller konsulter utan utbildning, kan vi smidigt hitta rätt person för uppdraget.

Vi är engagerade och stolta medarbetare som brinner för vårt uppdrag och det vi erbjuder. Vi hjälper och utbildar alla som är i kontakt med oss kring vår expertis inom arbetsmarknaden, rekrytering och jobbsökande. Tillsammans formar vi Framtiden för tusentals människor varje år med målet att fler ska känna ”Äntligen Måndag!”.

Hur söker jag jobb via Framtiden?

Våra lediga jobb söks genom att klicka ”Sök jobbet” i annonsen på vår webb. Våra lediga jobb hittar du här. Du kan också skapa ett karriärkonto under Registrera cv där du kan ladda upp ditt cv och ställa in så att du får matchningsmail på jobb inom det område du söker.

Vad bör jag skicka med vid en ansökan?

Den som läser din ansökan vill kunna få en snabb överblick av din profil, skicka därför med ditt cv och ett personligt brev. Håll gärna ditt cv tydligt och lättöverskådligt för att sedan berätta mer om dig själv och utveckla varför du är rätt person för tjänsten i det personliga brevet.

Vad ska jag skriva om i mitt personliga brev?

I ditt personliga brev har du möjlighet att berätta om dig själv, din bakgrund, kompetens och hur din profil matchar kraven i annonsen. Kom även ihåg att skriva med de orter du är intresserad av att arbeta på då vi på Framtiden idag har sju kontor i Sverige och ett i Norge som dagligen samarbetar. Detta ökar dina chanser för just ditt drömjobb!

Vad bör jag tänka på inför en arbetsintervju?

Det första intrycket är otroligt viktigt när du blir kontaktad av oss rekryterare. Tänk på att du redan vid telefonintervju lämnar ett bra första intryck, ett intryck som sedan byggs på vid den personliga intervjun. En grundprincip som gäller i samtliga sammanhang är att alltid komma väl förberedd. Kom i tid, väl påläst och ställ frågor om tjänsten.

Förutom mitt cv och personliga brev, vad kollar rekryterarna på?

I en rekryteringsprocess vill rekryteraren få en så hel bild av dig som möjligt för att hjälpa dig att hitta rätt jobb. Passa på att visa din personlighet, för din person kan passa perfekt in på ett företag, men vara fel för ett annat, så det är viktigt att få en bild av vem du är. På samma sätt är referenstagning bland det viktigaste i en rekryteringsprocess. Tänk därför på att lämna relevanta referenser för tjänsten. Det kan till exempel vara din arbetsledare eller chef från tidigare jobb, alternativt lärare om du inte har varit ute i arbetslivet tidigare. Kom ihåg att stämma av med dina referenser innan, så de är förberedda på att vi eventuellt kan ringa. Tänk på vad du publicerar på nätet och dina sociala medier, det kan hända att rekryteraren kollar upp dig även där.

Jag har ingen tidigare arbetserfarenhet, hur ska jag få mitt första jobb?

Våga tro på dig själv, och var uthållig. Med rätt inställning kommer man långt i livet. Men visa att du är engagerad i projekt eller nätverk utanför dina studier och sök jobb du verkligen är intresserad av, för att om rekryterare och företag känner att du är villig och motiverad finns det stor chans att de vill arbeta med dig.

Varför ska jag ansöka via Framtiden och inte direkt till kund?

Framtiden samarbetar med flertalet stora och små företag och är en inkörsport för dig in på arbetsmarknaden. Flertalet av jobben går endast via oss och inte via kunden själv. Genom att registrera ditt cv på framtiden.com tar du del av vårt gigantiska kontaktnät och kan få matchningsmejl skickade till dig när passande jobb dyker upp.

Vad är skillnaden mellan att vara anställd som konsult via Framtiden mot direkt hos kund?

Vi arbetar för att det inte ska vara någon skillnad. Framtidens mål är att om du som konsult är nöjd med din arbetsplats och kunden nöjd med dig så går du över till kundföretaget efter förutbestämt antal månader. Genom att vara anställd hos Framtiden under dina första månader får du dock ett extra stöd. Det vill säga att Framtidens personalansvarig finns där för dig, stöttar dig både i frågor gällande avtal, semester och frånvaro samt i mjukare frågor som trivsel och förväntningar.

Vad innebär det att Framtiden är ett auktoriserat bemanningsföretag?

Att vara auktoriserad innebär att företaget uppfyller Kompetensföretagens auktorisationsvillkor som säkerställer att företaget är tryggt och affärsmässigt. Exempel på villkor är att företaget varit verksamt inom bemanningsområdet sedan minst 12 månader och är bundet av kollektivavtal för det avtalsområde inom vilket företaget verkar. Företaget omfattas även av Kompetensföretagens ansvarsförsäkring samt följer deras etiska regler.