Anställ en millenial nu: Gör generationsväxlingen mjukare

Hela 75 procent av alla som är arbetsföra kommer snart tillhöra generationen millennials. För att hjälpa till med generationsväxlingen (och ett kompetenstapp som det kan innebära) är det alltså hög tid att anställa en millennial och börja ge juniora talanger tid samt förtroende till att växa på din arbetsplats.

Att ha en självgående person i sin dagliga verksamhet är drömmen för många arbetsgivare. Och visst är det målet för oss flesta? Att vara självgående och få förtroende är utvecklande på ett såväl personligt- som karriärmässigt plan. Det är alltså helt förståeligt att du söker dig till nya kandidater som har erfarenhet av din bransch och kan kliva på och driva arbetet från dag ett. Men håll i hatten, det finns faktiskt argument för varför du ska tänka nytt och anställa en millennial i det läget. En ung, nyexaminerad eller junior, talang kan vara steget du behöver för att bygga den hållbara framtidsversionen av din personalgrupp. Det kan dessutom göra din generationsväxling lite mindre smärtsam. Låt dina klippor på jobbet ta hand om nya unga talanger och du säkrar upp ett hållbart team för framtiden.

Inte övertygad? Vi listar 5 argument för dig som funderar på att anställa en millennial

  • De kan ge dig och medarbetare nya insikter. De kommer in med ny kunskap redo att appliceras i verksamheten. Du kan alltså framtidssäkra delar av verksamheten genom att aktivt anställa juniora, ibland nyexaminerade talanger.
  • De är tekniskt kunniga och är i princip födda med en smartphone i handen. Nåja, inte riktigt, men de är vana vid att föra sig digitalt och har koll på vilka kanaler du kan använda för att sprida varumärkeskännedom. Är du en arbetsgivare som behandlar dem väl är de dessutom snabba med att hylla dig på sociala medier.
  • De har ett stort kontaktnät och har ofta stor förståelse för omvärldsbevakning redan innan de har landat sitt första jobb efter examen. De kan alltså lätt hitta inspiration, innovationer och kontakter från världens alla hörn.
  • De är en generation präglad av förändringar (bla digitaliseringen) och räds inte en förändringsbenägen arbetsplats. De blir ofta en aktiv del i att utveckla arbetsplatsen.
  • Dina seniora kollegor kommer att ta nytt ansvar, utbilda andra och känna större ägandeskap när de aktivt får vara med att vara mentor eller bollplank.