15 år av framgångsrikt samarbete mellan AFRY och Framtiden  – Vår gemensamma resa 

Samarbetet mellan Framtiden och AFRY började 2008 med en sökning av en elkonstruktör. Sedan dess har Framtiden hjälpt AFRY att växa med mer än 500 talanger i över 15 år. Det gemensamma målet har alltid varit tydligt; att skapa vägar för talanger att landa sina drömjobb. I en intervju delar Tobias Olsson, Group Manager på AFRY och Kathrine Bergqvist, Key Account Manager på Framtiden, med sig av sina insikter från samarbetet genom åren. 

Från nyutexaminerad till Group Manager 

Tobias väg in på AFRY tog avstamp i en rekrytering via Framtiden när han själv var junior i branschen. Idag, över 10 år senare, innehar han rollen Group Manager där han själv bär ansvaret för att hitta kandidater till sitt team. Under intervjun ger han oss en inblick i sin resa. 

“Min första kontakt med Framtiden var när jag var nyexaminerad och sökte mitt första jobb. Jag blev då kontaktad av Framtiden och fick komma på en intervju. Idag sitter jag själv som rekryterande gruppchef och har valt att samarbeta med Framtiden med rekryteringen till min grupp.”

– Tobias Olsson, Group Manager AFRY. 

Vårt växande samarbete genom åren 

Från att Framtidens och AFRYs samarbete började 2008 har det utvecklats och växt över tid. Det som började som ett avtal för en specifik del av AFRY, utökades sedan till ett nationellt ramavtal 2019, som sedan förnyades 2022. Kathrine och Tobias delar med sig av sina höjdpunkter från samarbetet tillsammans.

“Det bästa med mitt jobb är att få se samarbetet mellan Framtiden och AFRY växa år efter år. Och dessutom få se talanger landa sina drömjobb.”

– Kathrine Bergqvist, Key Account Manager Framtiden.

En av mina insikter från samarbetet med Framtiden är att dem tar ett helhetsansvar för rekryteringen vilket avlastar mig att lägga tid på andra saker som jag är bra på.”

– Tobias Olsson, Group Manager AFRY. 

Talangprogrammet mellan Framtiden och AFRY 

De senaste tre åren har Framtiden och AFRY genomfört talangprogram tillsammans där AFRY har växt med flera personer samtidigt. Framtiden har bidragit med kompetensutveckling, utbildningar och aktiviteter under programmet. Tobias delar sin vision för talangprogrammet.

“Min vision med talangprogrammet mellan AFRY och Framtiden har varit att både hitta de rätta kandidaterna men även förankra dem i AFRYs organisation för en långsiktig anställning. I talangprogrammet som jag är ansvarig för, har vi hittat riktigt bra medarbetare som vi sedan kunnat anställa på AFRY där dem idag är kvar.”

– Tobias Olsson, Group Manager AFRY.

Med 15 år av framgångsrikt samarbete i ryggen ser vi förväntansfullt fram emot vart våra dialoger och vårt partnerskap tar oss framöver. Visionen sträcker sig långt in i framtiden, med målet att fortsätta utveckla och fördjupa samarbetet i minst 15 år till. 

Söker du personal till ditt team? Vi pratar gärna med dig om rekrytering! Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig.  

Vill du ha hjälp att hitta personal?

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.