Så har Framtiden hjälpt AFRY rekrytera över 500 talanger 

Samarbetet mellan Framtiden och AFRY började 2008 med en sökning av en elkonstruktör. Sedan dess har Framtiden hjälpt AFRY att växa med mer än 500 talanger i över 15 år. Det bästa med Framtiden är att de tar ett helhetsansvar för rekryteringen vilket avlastar mig att lägga tid på andra saker som jag är bra på, säger Tobias Olsson, Group Manager på AFRY.  

Det gemensamma målet har alltid varit tydligt; att skapa vägar för talanger att landa sina drömjobb.  Tobias Olssons väg in på AFRY tog avstamp i en rekrytering via Framtiden när han själv var junior i branschen. Idag, över 10 år senare, har han rollen Group Manager där han själv bär ansvaret för att hitta kandidater till sitt team.

– Min första kontakt med Framtiden var när jag var nyexaminerad och sökte mitt första jobb. Jag blev då kontaktad av Framtiden och fick komma på en intervju. Idag sitter jag själv som rekryterande gruppchef och har valt att samarbeta med Framtiden med rekryteringen till min grupp, säger Tobias Olsson Group Manager på AFRY.

Från att Framtidens och AFRYs samarbete började 2008 har det utvecklats och växt över tid. Det som började som ett avtal för en specifik del av AFRY, utökades sedan till ett nationellt ramavtal 2019, som sedan förnyades 2022.  

– En av mina insikter från samarbetet med Framtiden är att dem tar ett helhetsansvar för rekryteringen vilket avlastar mig att lägga tid på andra saker som jag är bra på, säger Tobias Olsson.  

Talangprogrammet mellan Framtiden och AFRY  

De senaste tre åren har Framtiden och AFRY genomfört talangprogram tillsammans där AFRY har växt med flera personer samtidigt. Framtiden har bidragit med kompetensutveckling, utbildningar och aktiviteter under programmet.  

– Min vision med talangprogrammet har varit att både hitta de rätta kandidaterna men även förankra dem i AFRYs organisation för en långsiktig anställning. I talangprogrammet som jag är ansvarig för, har vi hittat riktigt bra medarbetare som vi sedan kunnat anställa på AFRY där dem idag är kvar, säger Tobias Olsson.

Söker du också personal till ditt team? Vi pratar gärna med dig om rekrytering! Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig. 

Vill du ha hjälp att hitta personal?

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.