Referenskund - Mikael Kågebäck, Husqvarna

Referenskund Husqvarna

kund_mikael_kageback_husqvarena

Läs om vad Mikael Kågebäck på Husqvarna tycker om Framtidens ”Hyrköps-modell” och varför han rekommenderar andra att arbeta med oss.

Hur började vårt samarbete?
Jag hittade er, egentligen genom en före detta chef till mig. Någon av era säljare hade varit hos honom och jag behövde få tag i en konsult snabbt så jag frågade honom om han visste vem som kunde hjälpa mig och han rekommenderade er. Han sa att ni var smidiga att ha att göra med, att ni löser problem och att ni kan få tag i den profil som vi efterfrågar.

Vad var det som gjorde att du valde just Framtiden?
Det var för han gav mig tipset och rekommenderade er varmt. Vi vill ofta ha en nyutexaminerad och det är er nisch så därför har ni passat bra. Om vi vill ha tag i en mer senior profil använder vi andra bolag men så fort vi har velat ha in någon yngre har ni fungerat fantastiskt bra.

Vad är ni mest nöjda med i ert samarbete med Framtiden?
Jag har plockat in två konsulter genom er. Först var de konsulter i cirka ett till ett och ett halvt år och sedan anställde jag dem. Vi gör oftast så att vi plockar in dem som konsulter först och sedan om vi får en personalrekvisition kan vi ta över dem och anställa dem, något som vi kommer överens om från början. Den första konsulten jag hade fungerade väldigt bra, så när han kunde bli fastanställd tog jag in en ny konsult. Det vi jobbar med är batteriprodukter och det är hyfsat nytt på marknaden så vi har varit lite försiktiga med att anställa nu i början. Hyrköpsmodellen som ni på Framtiden jobbar med har därför varit ett väldigt bra sätt för oss.

Jag trivs väldigt bra med att få in de unga och nyutexaminerade eftersom de är taggade, formbara och kommer med nya idéer med mera. Jag har gett er rekryterare en specifikation på vilken typ av profil det är jag vill ha. Jag brukar även säga att jag är intresserad av personligheten, betyg intresserar mig mindre bara man gått sin utbildning och fullgjort den. Rätt person och rätt personlighet är det som är viktigt för mig i slutändan och det har ni på Framtiden levererat – åtminstone till mig.

Finns det något du saknar?
Ja det är det säkerligen men inget som jag kan komma på nu, det fungerar bra enligt mig. Ni har alltid svarat och reagerat fort. Just nu söker jag en konsult genom er och jag pratade med min rekryterare hos er i veckan och hon vet vad jag söker nu när vi jobbat ihop ett tag. Hon sa att det kommer ta lite extra tid att hitta någon med den profilen som efterfrågas denna gång och det gör inget, det är bättre att det säkert blir rätt. Så nej, jag kan inte påstå att det är något jag saknar just nu.

Vad tycker du om vår process? Är den tydlig?
Ja det vill jag påstå. Vi skriver alltid ett kontrakt angående vad som ska gälla. Oftast börjar vi med att ta in konsulten på sex månader och sen om jag känner mig osäker kan jag förlänga med tre eller sex månader tills vi har möjlighet att anställa. Ni på Framtiden har alltid varit bra att ha att göra med, rekryteraren har hållit kontakten via mail och telefon för att fråga om allt går bra. Hon har även besökt mig ett antal gånger per år för att kolla hur det går med konsulten som vi hyr och för att se om vi är nöjda eller om något kan förbättras. Hon är väldigt engagerad i varje uppdrag och det är inte alla konsultbolag som följer upp så noga men det kanske behövs mer eftersom konsulterna i regel är yngre.

Skulle du rekommendera andra att samarbeta med Framtiden?
Ja, definitivt.

Varför?
För ni är pragmatiska. Ni hittar yngre förmågor med rätt profil. Det är jättebra att man kan hyra först och ”prova” i ett antal månader för att sedan ta över personen och anställa den om allt känns rätt.

Vi är Framtiden

Lär dig mer