Inköpsavropare till ITAB Shop Products

AnsvarigJoel Skogmalmjoel@framtiden.com

Är du en social person som trivs med att upprätthålla många kontaktytor? Vill du jobba på ett företag där det finns stora utvecklingsmöjligheter? Vad bra, sök då denna tjänst som inköpsavropare redan idag.

Dina arbetsuppgifter

Som inköpsavropare kommer du att tillhöra inköpsavdelningen tillsammans med tre andra kollegor. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är:

-Analysera inköpsanmodan mot faktiskt behov.
-Orderläggning mot identifierat behov.
-Matchning och kontering av leverentörsfakturor.
-Mottaga och efterfråga ordrar från kunder
-Bevaka leverenser
-Priskontroll, leverantörens angivna pris ställt mot satt pris i affärssystem
-Kontrollera ordrars leverensdatum mot planeringsbehov

Varje morgon är du delaktig i ett morgonmöte, där man bland annat går igenom eventuella inleveranser som kan störa dagens produktion.

I början av din anställning kommer du få mycket hjälp och stöttning av dina kollegor på inköpsavdelningen, detta för att på bästa sätt lära dig dina arbetsuppgifter.

Om företaget

ITAB Shop Concept säljer, utvecklar, tillverkar och installerar kompletta butikskoncept till butikskedjor inom detaljhandeln. I helhetserbjudandet ingår kundunika konceptinredningar, innovativa lösningar för kassalinjen och professionella belysningssystem. ITAB är en av Europas största leverantörer av butiksinredning och belysningssystem. Genom organisk tillväxt och strategiskt planerade företagsförvärv är ITAB idag en av Europas ledande aktörer inom kundunika butikskoncept, kassadiskar, självutcheckningssystem och professionella belysningssystem. Med målmedvetenhet och successiv tillväxt har en koncern med marknadsnärvaro i stora delar av Europa vuxit fram.

I rollen som inköpsavropare kommer du att jobba tätt tillsammans med tre andra kollegor som också jobbar med inköpsrelaterade frågor.

Din profil

Skallkrav:
- Lägst YH-utbildning inom logistik
- Svenska och engelska i tal och skrift
- Förståelse för inköpsprocesser, lagervärden och lagerstyrning

Meriterande:
- Kunskaper i affärssystemet Jeeves
- Tidigare erfarenhet inom inköp

Då du kommer att ha mycket kontakt med människor såväl externt som internt ser vi att du är en social och kommunikativ person med skinn på näsan. Du är en problemlösare som gillar när det händer mycket på jobbet. Då tjänsten som inköpsavropare ibland innebär många snabba puckar och beslut är du van vid att jobba under stress.

Om oss

Som anställd på Framtiden AB kan du känna dig trygg. Samtliga av våra tjänster omfattas utav kollektivavtal vilket ger dig avtalsenliga villkor gällande semester, lön, pension, sjukfrånvaro etc.
Som anställd på Framtiden får du alltid en personalansvarig som finns tillgänglig för dig under hela anställningsperioden. Personalansvarig har som uppgift att hjälpa dig att utvecklas i din yrkesroll samt att säkerställa att du trivs på din arbetsplats.

Framtiden finns till för att världen behöver fler bra företag. Vi levererar personal till företag och samtidigt ger vi jobb till människor. Vi lever efter våra värderingar som är Glädje, Enkelhet och Kör! Vi är specialister på att rekrytera unga talanger, dvs. personer som är i början av sin karriär, till rätt företag. Framtiden finns på sju orter i Sverige samt i Oslo och är ett av Sveriges snabbast växande företag.

Framtiden arbetar med både bemanning och rekrytering och vår idé är att minska avståndet mellan utbildningen och arbetslivet. Vi hjälper våra kunder till en bättre framtid genom den personal som vi förmedlar.

För denna tjänst kommer du under en inledande period vara anställd genom oss på Framtiden för att sedan gå över och bli anställd direkt hos kundföretaget.

Villkor

Start: slutet av augusti eller enligt överenskommelse
Ort: Jönköping
Omfattning: Heltid, dagtid
Lön: Enligt överenskommelse

TillsvidareanställningHyr/rekryteringJönköpingHeltidInköp och Logistik
Ansök

Ansök senast:2019-08-15

Tipsa