Frågor och svar

Nedan presenteras ett urval av vanliga frågor och svar. Hittar du inte det svar du söker är du välkommen att kontakta oss.

Framtiden är ett företag som arbetar med personaluthyrning av Unga Talanger i världsklass. En Ung Talang för oss är en nyexaminerad student eller någon som har upp till fem års erfarenhet inom sitt yrkesområde. Vi arbetar oftast med en hyrköpsmodell där målet är att rekrytera rätt person till rätt tjänst, via att först vara uthyrd som konsult av Framtiden de första månaderna innan tjänsten går över i en fastanställning hos kunden.

Våra lediga jobb söks genom att klicka "Sök jobbet” i annonsen på vår webb. Våra lediga jobb hittar du här. Du kan också skapa ett karriärkonto under Registrera CV där du kan ladda upp ditt CV och ställa in så att du får matchningsmail på jobb inom det område du söker.


Den som läser din ansökan vill kunna få en snabb överblick av din profil, skicka därför med ditt CV och ett personligt brev. Håll gärna ditt CV tydligt och lättöverskådligt för att sedan berätta mer om dig själv och utveckla varför du är rätt person för tjänsten i det personliga brevet.

I ditt personliga brev har du möjlighet att berätta om dig själv, din bakgrund, kompetens och hur din profil matchar kraven i annonsen. Kom även ihåg att skriva med de orter du är intresserad av att arbeta på då vi på Framtiden idag har sju kontor i Sverige och samarbetar dagligen. Detta ökar dina chanser för just ditt drömjobb!

Det första intrycket är otroligt viktigt när du blir kontaktad av oss rekryterare. Tänk på att du redan vid telefonintervju lämnar ett bra första intryck, ett intryck som sedan byggs på vid den personliga intervjun. En grundprincip som gäller i samtliga sammanhang är att alltid komma väl förberedd. Kom i tid, väl påläst och ställ frågor om tjänsten.

I en rekryteringsprocess vill rekryteraren få en så hel bild av dig som möjligt för att hjälpa dig att hitta rätt jobb. Passa på att visa din personlighet, för din person kan passa perfekt in på ett företag, men vara fel för ett annat, så det är viktigt att få en bild av vem du är. På samma sätt är referenstagning bland det viktigaste i en rekryteringsprocess. Tänk därför på att lämna relevanta referenser för tjänsten. Det kan till exempel vara din arbetsledare eller chef från tidigare jobb, alternativt lärare om du inte har varit ute i arbetslivet tidigare. Kom ihåg att stämma av med dina referenser innan, så de är förberedda på att vi eventuellt kan ringa. Tänk på vad du publicerar på nätet och dina sociala medier, det kan hända att rekryteraren kollar upp dig även där.

Våga tro på dig själv, och var uthållig. Med rätt inställning kommer man långt i livet. Men visa att du är engagerad i projekt eller nätverk utanför dina studier och sök jobb du verkligen är intresserad av, för att om rekryterare och företag känner att du är villig och motiverad finns det stor chans att de vill arbeta med dig.

Framtiden samarbetar med flertalet stora och små företag och är en inkörsport för dig in på arbetsmarknaden. De företag vi samarbetar med vet om vår specialitet, det vill säga Unga Talanger med upp till fem års arbetslivserfarenhet, och vänder sig direkt till oss för att få hjälp att hitta rätt kandidat. Flertalet av jobben går endast via oss och inte via kunden själv. Genom att registrera ditt CV på Framtiden.com tar du del av vårt gigantiska kontaktnät och kan få matchningsmejl skickade till dig när passande jobb dyker upp.

Vi arbetar för att det inte ska vara någon skillnad, utan Framtidens mål är att om allt gått som det ska, det vill säga att du som konsult är nöjd med din arbetsplats och kunden nöjd med dig, går du över till kundföretaget efter förutbestämt antal månader. Genom att vara anställd hos Framtiden under dina första månader får du dock ett extra stöd. Det vill säga att Framtidens personalansvarig finns där för dig, stöttar dig både i frågor gällande avtal, semester och frånvaro samt i mjukare frågor som trivsel och förväntningar.

Att vara auktoriserad innebär att företaget uppfyller Bemanningsföretagens auktorisationsvillkor som säkerställer att företaget är tryggt och affärsmässigt. Exempel på villkor är att företaget varit verksamt inom bemanningsområdet sedan minst 12 månader och är bundet av kollektivavtal för det avtalsområde inom vilket företaget verkar. Företaget omfattas även av Bemanningsföretagens ansvarsförsäkring samt följer Bemanningsföretagens etiska regler.

Vad söker du för jobb?

Eller välj att:

På framtiden.com använder vi kakor (cookies) för att vår webbplats ska fungera på bästa sätt.
Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du att vi använder dem. Läs mer om cookies