GUIDE: så blir du och ditt företag klimatpositivt

Det kan vara svårt att komma igång, när du väl har beslutat att du och ditt företag vill bli klimatpositivt. Genom att ta beslutet har du kommit en bra bit på vägen. Men hur får du med dina kollegor på resan och hur tar du dig i mål?

Kanske behöver du övertyga dina medarbetare och kunder om varför vissa förändringar bör ske. Det gör du genom att belysa problemet på ett sätt som är enkelt att förstå, vilket kan vara lättare sagt än gjort. Det kan nämligen vara svårt att sätta sig in och ta klimathotet på allvar när konsekvenserna i många fall upplevs vara långt ifrån den vardagen som många lever i. Vilka är egentligen konsekvenserna för oss i Sverige?

Vi har satt ihop en enkel guide som underlättar och kan inspirera dig i ditt kommande arbete om att bli klimatpositiv. I guiden får du tips på hur du kan vinkla konsekvenserna så det är lättare att förstå dem, men även en checklista som vi har gått efter när det var vår tur att samla in allt underlag till revisionsbolaget.

Det är nämligen en god idé att involvera så många berörda som möjligt i processen när ditt företag ska bli klimatpositivt. Detta för att få resan så smidig och effektiv som möjligt när du till exempel ska ta fram underlag för att beräkna ditt avtryck.

Känns det rörigt?

Ladda ner guiden och kom igång med din resa till att bli klimatpositiv.

Jag vill läsa guiden

Hur väljer du rätt organisation när du ska klimatkompensera?

Lär dig mer